En af de lokale helte

30-03-2017
Friday har de sidste 6 år arbejdet som leder af Mulago Womens Rariotherapi Hostel. Kvinderne opholder sig på herberget, når de kommer til Kampala for at få behandling mod deres kræft. De fleste lider af livmoderhalskræft, men der er også en del med brystkræft. Herberget har 16 små 3 og 4 sengsværelser.

Friday Toko - Leder af Mulago Womens Radiotherapi Hostel

Opholdet varer normalt ca. 14 dage, en del af tiden skyldes forsinkelser i behandlingen på grund udstyr, der går ned eller pres fra alt for mange patienter.

Der er 4 medarbejdere på herberget, Friday som ud over at være daglig leder også hjælper patienterne med socialrådgivning og psykosocial støtte, en sygeplejerske, en altmuligmand til vedligeholdelse og en sikkerhedsvagt.

Det er meget krævende arbejde at rådgive patienterne, for der er mange triste skæbner. Mange af kvinderne må tage børn ud af skolen, fordi de ikke har råd til at holde dem der, og mange er blevet smidt ud af deres hjem på grund af deres sygdom.
Han hjælper dem med at søge hjælp fra forskellige godgørende foreninger, men det lykkes langt fra altid at skaffe den nødvendige hjælp.

Han klarer det psykiske pres ved at bruge sine kolleger til at drøfte sagerne med og ved at trække på sin professionelle viden.