Vores arbejde - Den Danske NCD Alliance

Vi arbejder med at styrke patientforeninger og NCD alliancer i Østafrika, så patienter og pårørende har et stærkt talerør og kan kræve bedre forebyggelse og behandling af kræft, diabetes, lunge- og hjerte-kar-sygdomme (NCDs).

Foto: WHO/A. Wang

Vi støtter arbejdet med at opbygge patientforeninger i Østafrika, så patienter og pårørende kan kæmpe for deres rettigheder og bedre vilkår.


Vores arbejde i Uganda

Siden 2010 har vi arbejdet i Uganda med bl.a. at oprette og udvikle af patientforeninger og en NCD Alliance, at støtte arbejdet med politisk lobbyvirksomhed og gennemføre oplysningskampagner:

Uganda


Vores arbejde i Tanzania

Siden 2011 har vi haft akiviteter i Tanzania, hvor vi bl.a. har arbejdet med at udvikle patientforeninger, udvide med lokalforeninger og uddannelse i patientstøtte: 

Tanzania


Vores arbejde i Zanzibar

Siden 2013 har vi hjulpet vores partnere i Zanzibar med bl.a. at oprette og udvikle patientforeninger og en NCD alliance, rekruttere medlemmer og oplyse om forebyggelse og symptomer:

Zanzibar


Vores arbejde i Burundi

Siden 2017 har vi haft aktiviteter i Burundi, hvor vi bl.a. har arbejdet med træning af frivillige, udvikling af patientforeninger og oplysning om NCDs.

Burundi


Vores arbejde i Rwanda 

Siden 2017 har vi haft aktiviteter i Rwanda, hvor vi bl.a. har arbejdet med træning af frivillige, udvikling af patientforeninger og oplysning om NCDs bl.a. i forbindelse med bilfrie søndage.

Rwanda


Vores arbejde i Kenya

Siden 2019 har vi haft aktiviteter i Kenya, hvor vi bl.a. har arbejdet med træning af frivillige, udvikling af patientforeninger og oplysning om NCDs bl.a. i samarbejde med County First Ladies.

Kenya


Vores arbejde med de østafrikanske NCD alliancer

Vi arbejder sammen med de østafrikanske NCD alliancer, forskere fra Danmark, Europa og USA og andre civilsamfundsorganisationer for at sikre, at kampen mod kræft, diabetes, hjerte- og lungesygdomme kommer med på den globale politiske dagsorden:

Østafrikanske NCD Alliance


Vores arbejde i Danmark

Herhjemme arbejder vi for at påvirke den siddende udviklingsminister og andre relevante politikere og organisationer til at have fokus på NCDs i deres arbejde:

Danmark


Hvor kommer pengene fra?

Projekterne i Østafrika er finaniseret af fondspuljemidler:

Økonomi